Karri, mille kiitis heaks ka veganite esileedi!

Meie pere sööb seda vähemalt kaks korda nädalas viimasel ajal. Kõige väiksema vegani rõõmuks teeme sama karrit tihti koos seentega. Ta on kõige suurem seenefänn, keda ma tean.

Samuti sobib sellele karrile lisada hakitud spinatit kui seda juhtub parasjagu kapis olema.

Vaja läheb:

  • 1 suur sibul, väikeseks hakitud
  • 1 suur või 2 väiksemat bataati, tükeldatud
  • ~150g rohelisi ube, tükeldatud
  • 1 purk kikerherneid
  • 1 pakk Oatly kaerakoort

Maitsestamiseks soola, sojakastet, karrit, kurkumit ja maitsepärmi;
praadimiseks natuke õli

IMG_20180312_113105

Kuidas teha:

1. Prae sibul ja bataat veidikese sojakastmega. Sega 5 minutit.
2. Lisa pool klaasi (~100ml) vett ja rohelised oad ning lase kaane all haududa kuni vesi on ära kadunud või umbes 6-7 minutit.
3. Lisa kõik maitseained peale maitsepärmi ning sega korralikult. Seejärel lisa koor.
4. Kuumus maha, lase paar minutit keeda.
5. Pann tulelt ära, lisa maitsepärm, sega läbi ja serveeri riisiga.

IMG_20180313_114828_991

Kaerakoore asemel saab kasutada muidugi mõnda muud endale meeldivat taimset koort. Isegi sojapiimaga saab teha. Siis peab jälgima, et vett poleks enam üldse alles. Keevasse vette sojapiima lisades läheb see tükki. Vähemalt mul on alati läinud.

Advertisements