Täiesti kogemata avastasin secret ingredienti, mis hoiab kotletid mahlaste ja värsketena ka peale mitut päeva külmkapis seismist. Ja seda ilma õlita.

Meie peres süüakse pea iga päev kaerahelbeputru. Juhtus aga üks hommik, mil terve kausitäis jäi üle. Mitte lihtsalt putru vaid putru koos mustikatega.

Mis seal ikka. Toitu me ei raiska,  viskasin pudru ja mustikad blendrisse koos oma muude lemmikute kotleti koostisosadega ja tegin ahjus kaks plaaditäit suuri ja mahlaseid kotlette.

Blenderdades jäi kogu segu natuke liiga vedel/pehme, seega lisasin juurde natuke kiirkaerahelbeid ja kikerhernejahu ning lasin kõigel pool tundi seista. Peale seda oli segu parajalt paks ja vormihoidev, et kotletipoisid valmis mätsida.

Vaja läheb:

  • kausitäis kaerahelbeputru (~150-200g)
  • peotäis mustikaid (~50g)
  • 2 spl jahvatatud linaseemneid
  • 1 suurem porgand
  • 1 purk punaseid ube
  • 2 küüslauguküünt
  • suurem peotäis kooritud päevalilleseemneid
  • 3 spl maitsepärmi

maitsestamiseks veel soola, pipart, karripulbrit ja kuivatatud maitserohelist

Kuidas teha:

1. Kõik peale päevalilleseemnete viska blendrisse/köögikombaini ja purusta enam-vähem ühtlaseks (mu blendril selle jaoks eraldi “chop” nupp, et blenderdamise asemel purustada).
2. Sega segusse päevalilleseemned ja maitse segu. Vajadusel lisa soola, karrit, pipart.
3. Vormi kotletid ja pane 180-kraadisesse ahju. Küpseta kuni pealt ja äärtest on pruunid (umbes 25-30 min).

Kelle jaoks õlivabadus pole tähtis, siis võib neid samu kotlette ka (väga) kuuma panni peal õlis krõbedaks praadida.

Punaste ubade asemel võib vabalt kasutada teist värvi ube või kikerherneid.

IMG_20180215_131302_506
Ideaalne näiteks külma pastasalati ja aurutatud roheliste ubadega
Advertisements