Vaatasin oma köögikapid üle ja tõdesin, et ma pole mitu kuud riisi kasutanud. Üks ja sama poolik pakk vahib vastu juba pikemat aega. Miks? Sest mu uus lemmik on hirss.

Vaja läheb:

  • 150g hirssi
  • 1 purk kikerherneid, kurnatud
  • 1 (punane) sibul + soovi korral rohelist sibulat, hakitud
  • 1 paprika, hakitud
  • 200-300g seeni, viilutatud
  • 50g spinatit, hakitud
    Maitsestamiseks soola ja/või sojakastetIMG_20170709_181521_182

Kuidas teha:

1. Keeda hirss vastavalt pakil olevale õpetusele (kui õpetust pole, siis keeda 15 min ja lase 15 minutit kaane all seista).
2. Rösti pannil väheses õlis natukese soolaga sibul ja kikerherned.
3. Kui sibul on peaaegu klaasjas, lisa seened ja sojakaste. Sega kuni 5 minutit.
4. Lisa pannile paprika, spinat ja keedetud hirss. Sega mõned minutid.
Serveeri värske salatiga.

Ma olen natuke laisk ja tükeldan lihtsalt kurki ja apelsini kõrvale viimasel ajal. 😉

Advertisements