Esimest korda proovisin umbes aasta tagasi Sandra Vungi retsepti järgi vegan omletti teha. Sattusin nii vaimustusse, et paar kuud sõin seda vist pea iga päev. Nüüdseks on mul välja kujunenud enda versioon. See on nii hea, et peab jagama.

IMG_20170726_135514

Vaja läheb:

  • 1 tass kikerhernejahu (~100-150 g)
  • 1 1/4 tassi vett
  • 1 suur sibul, hakitud
  • 1 küüslauguküüs, peeneks hakitud
  • 1 paprika, hakitud
  • peotäis kirsstomateid, pooleks lõigatud
  • peotäis spinatit, hakitud

maitsestamiseks punast karrit, soola, sojakastet ja maitsepärmi

IMG_20170726_140559
Maitsepärmi ikka mõnus hunnik

Kuidas teha:

1. Sega kikerhernejahu, vesi ja maitseained ühtlaseks kollaseks massiks ning seejärel sega sinna sibul ja küüslauk.
2. Haki ülejäänud koostisosad ning sega kikerherne-sibule-küüslaugu massiga korralikult läbi.
3. Prae kuumal pannil õliga 5-7 minutit ühelt poolt ja 5-7 minutit teiselt poolt (paar minutit ilma kaaneta ja siis kaane all), kuni on mõlemalt poolt pruunikas.

Sellest kogusest saab suure ülepanni omleti, millest saab söönuks 2-3 inimest.

Kikerhernejahu peab kindlasti läbi küpsema, muidu võib kibe maitse jääda.

Enne ümber pööramist teen ma omleti alati pooleks. Vähem osavad võivad neljaks tükiks ka teha.

Ma olen umbes 348579606 korda mõelnud seda omletti proovida päikesekuivatatud tomatitega teha. Millal, Anett, millal ometi!?

Screenshot_2017-07-29-22-38-02~01
Sobib burksi vahele
Screenshot_2017-07-29-22-38-12~01
Kõige rohkem meeldib lihtsalt aurutatud roheliste ubade ja taimse majoneesi või hummusega