Esimest korda proovisin umbes aasta tagasi Sandra Vungi retsepti järgi vegan omletti teha. Sattusin nii vaimustusse, et paar kuud sõin seda vist pea iga päev. Nüüdseks on mul välja kujunenud enda versioon. See on nii hea, et peab jagama.
Vaja läheb:
- 1 tass kikerhernejahu (~100-150 g)
- 1 1/4 tassi vett
- 1 suur sibul, hakitud
- 1 küüslauguküüs, peeneks hakitud
- 1 paprika, hakitud
- peotäis kirsstomateid, pooleks lõigatud
- peotäis spinatit, hakitud
maitsestamiseks punast karrit, soola, sojakastet ja maitsepärmi

Kuidas teha:
1. Sega kikerhernejahu, vesi ja maitseained ühtlaseks kollaseks massiks ning seejärel sega sinna sibul ja küüslauk.
2. Haki ülejäänud koostisosad ning sega kikerherne-sibule-küüslaugu massiga korralikult läbi.
3. Prae kuumal pannil õliga 5-7 minutit ühelt poolt ja 5-7 minutit teiselt poolt (paar minutit ilma kaaneta ja siis kaane all), kuni on mõlemalt poolt pruunikas.
Sellest kogusest saab suure ülepanni omleti, millest saab söönuks 2-3 inimest.
Kikerhernejahu peab kindlasti läbi küpsema, muidu võib kibe maitse jääda.
Enne ümber pööramist teen ma omleti alati pooleks. Vähem osavad võivad neljaks tükiks ka teha.
Ma olen umbes 348579606 korda mõelnud seda omletti proovida päikesekuivatatud tomatitega teha. Millal, Anett, millal ometi!?


veebruar 17, 2018 at 8:26 e.l.
Proovisime täna hommikul teha ja ausalt esimest korda elus tuli välja kikerherne omlett! Suur tänu, kindlasti kordame 🙂
MeeldibLiked by 1 person
veebruar 17, 2018 at 10:50 e.l.
Oh, see on küll tore! 🙂
MeeldibMeeldib
jaanuar 3, 2019 at 8:27 e.l.
Ma üle “reaalselt” saja aasta sain kikerhernejahu ostetud ja praegu omlett pannil, mulle tundub, et tegin midagi valesti, eriti maitsestamise osas, aga ikkagi eleviil! Mingi aasta ja peale oodanud seda hetke 😀 loodan, et ma täitsa nässu ei keeranud 🤞
MeeldibLiked by 1 person
jaanuar 3, 2019 at 10:24 e.l.
Ohho! Anna kindlasti teada, kuidas välja tuli! 🙂
MeeldibMeeldib
jaanuar 3, 2019 at 11:08 e.l.
Nässsu läks, võõras pann ja võõras pliit, niiet jäi kinni ja omleti asemel sain pudru 😛 Aga laupäeval proovin kodus uuesti!
MeeldibMeeldib
jaanuar 3, 2019 at 12:52 p.l.
Aa hahha :D, mul pole seda kunagi juhtunud, aga nässu on muudmoodi ikka läinud paar korda. Enamasti siis kui lisandeid liiga palju või liiga vähe sisse pannud. Aga kuidas maitse oli muidu?
MeeldibMeeldib