Emadepäev on ju suurepärane põhjus, miks kooki süüa. Toorjuustukoogid on meie lemmikud olnud juba aastaid, ent praeguses kodulinnas müüakse ainult väga-väga rammusaid tumeda šokolaadiga vegan juustukooke. Need on head, aga sööd tüki ära ja siis terve aasta enam ei taha. 😀

Me tegime laupäeva hilisõhtul ise poole tunniga hoopis ühe eriti kreemise ja maheda toorjuustukoogi.

Tahtsin koogis värsket mangot kasutada, aga meie poodides ei leidu enam ilusaid. Müüakse kallilt kuivanud ja otsast kergelt hallitanud mangosid. Eeh! Ei taha! Konservist pärit mango sobis ka imeliselt.
NTF-00855-2Põhi:

  • 7-8 digestive küpsist
  • 1 spl kookosrasva või veganmargariini


Täidis:

  • 800g jogurtit
  • 200g toorjuustu
  • 1 purgi mangokonservi tükid
  • ~100ml taimset piima (või ~100ml mangokonservi vedelikku)
  • 2 tl agar-agari pulbrit
  • 1 pakk oreo stiilis küpsiseid

 

Kasutasin Alpro vaniljemaitselist ja Go-On maitsestamata jogurtit (vanilje jogurtist 100g kadus enne koogitegemist ära). Toorjuustu ostsime ühest kohalikust UK poest, aga Eestis soovitan näiteks Oatly oma. Enne koogitegemist võiksid nii toorjuust kui jogurtid paar tundi toatemperatuuril seista.

Kui kasutad värsket mangot, siis pead tükid enne läbi keetma. Toores mango ei lase agar-agaril taheneda ning kook võib kehvasti koos püsida.

Kuidas teha:

1. Sulata rasvaine ja sega purustatud küpsistega. Suru ümmarguse (nt. 22cm) koogivormi põhja ja jäta külmkappi ootama.

2. Pane väiksemasse potti piim või mangovedelik ja vispelda sinna sisse agar-agar. Lase 10 minutit seista.

3. Vispelda suuremas kausis jogurtid ja toorjuust ühtlaseks massiks. Maitse kindlasti segu ja soovi korral lisa veidi suhkrut või vaniljet juurde. (Me oleme mahedamate maitsetega harjunud.)

4. Kuumuta vedeliku ja agar-agari segu tasasel tulel, pidevalt vispliga segades, kuni keemiseni (kogu segu peab korralikult läbi keema). Keera kuumus maha ja jätka segamist mõned minutid. Vispelda kiirelt jogurtisegu sisse.

5. Sega täidisesse mangotükid ja vala täidis koogialusele.

6. Purusta peale oreo küpsised ja pane kappi seisma (mõneks tunniks kuni üleöö).

Mitmes kohas, kus ma kirjutasin “vispelda” võib vabalt ka miksrit kasutada. Kasutaks ise ka aeg-ajalt, aga mul lihtsalt pole. 😀

Teised soolased ja magusad retseptid leiad siit: RETSEPTID