See kook on suuresti inspireeritud Tofu Matcha Cheesecake’i retseptist. Kirjutasin üles enda poolt lihtsustatud ja veidi muudetud eesti keelse retsepti.

Panin matcha pulbrit sisse ainult selleks, et õrnroheline värv koogile saada. Retseptis soovitatud kogusest panin ikka mitu korda vähem. Mulle ei meeldi teemaitselised koogid.

Seega kellel matchat pole, tehke ilma selleta. Maitse on ikka imeline!

Põhi:

  • 8 digestive küpsist, purustatud
  • 1 spl kookosrasva või taimset margariini

Täidis:

  • ~400g tofut (Cauldroni tofu paki peal kirjas net 396g), nõrutatud
  • 1 purk kookospiima (rasva üle 15%)
  • 8 spl pruuni suhkrut
  • 1 spl vaniljepastat
  • 1-2 tl agar-agari pulbrit (soovitan esimene kord 2 tl panna, kui jääb liiga tahke, siis järgmine kord 1 tl)
  • 1 laimi mahl+ poole laimi riivitud koor
  • 1 tl matcha pulbrit kuumas vees korralikult ära lahustatud

Mu küpsisepurustajal on kombeks paar küpsist purustamise käigus ära kaotada

Kuidas teha:

1. Sulata kookosrasv ja sega kokku purustatud küpsistega. Suru rasvainega määritud väiksemasse lahtikäivasse koogivormi ja jäta külmkappi ootele.

2. Blenderda tofu, suhkur ja vaniljepasta ühtlaseks massiks.

3. Pane kookospiim väiksemasse potti (vala ettevaatlikult või tõsta esialgu lusikaga, jäta vesisem osa purki) sega vispliga hoolikalt sinna sisse agar-agar ja jäta 10 minutiks seisma.

4. Lisa tofusegu kookospiima sisse ja lase hoolikalt segades keema minna. Jäta 5 minutiks jahtuma.

5. Pane matcha pulber umbes supilusikatäie kuuma vee sisse ja sega, kuni on täielikult lahustunud. Lisa see koos laimimahla ja laimikoorega täidisesegusse. Sega vispliga täiesti ühtlaseks.

6. Vala täidis koogipõhjale ja pane külmikusse tahkuma 1 tunniks kuni üleöö. Kaunista kook vastavalt oma maitsele ja naudi!

IMG_20170328_172523
Rohkem pilte teha ei saanudki, kaunistused hakkasid juba vaikselt kaduma

Kõrgema koogi ja paksema põhja jaoks soovitan alusesse nii küpsiseid kui rasvainet topelt panna. 🙂

Advertisements