Täiuslik retsept, mida perega koos nädalavahetusel teha. Üksi saab ka vast hakkama, aga koos on palju toredam.

Maya on meil alati kraanikausi koordinaator. Ilma tema loata ei lähe ükski juurvili kasutusse. Kvaliteedikontroll on vahel nii range, et pean viis korda sama porgandi uuesti pesemiseks andma. Ja küüslauku peab loputama nii enne kui pärast hakkimist. Mul veab, kui küüslaugul pärast veel natukenegi maitset on.

Retsepti jaoks keri alla.

Maailma parima 2in1 käsitöö põlle saime eelmine suvi SIIT

Vahepeal tuleb ubade ja tomatipasta pakendid ka ära pesta ja kuivama panna, et need siis hiljem õigesse prügikasti panna. See tähtis ülesanne sobib vaid kogenud kraanikausi koordinaatoritele.

Arvad, et prügi sorteerimine on mõttetu? Ma ausalt öeldes arvasin ka varem, et sorteerid kodus ära ja kõik läheb ikka samasse prügiautosse. Aga siis otsustasin arvamise asemel ennast sellel teemal natuke rohkem kurssi viia. Loe näiteks SIIT asjakohast kokkuvõtet.

Aga seda teadsid, et kõige parem on vett juua otse oapakist!?

Peedi-punase oa lasanje

Meil on kodus ainult selline paadikujuline vorm, mis on tavalisest lasanjevormist natuke väiksem. 3 kihi jaoks kasutasime ära 7 pastaplaati. Kui kulub rohkem kui 7 lasanjeplaati, siis võiks ka tomatipastat või muid mahlaseid asju (tomateid, spinatit, seeni või mida iganes kodus leidub ja sisse sobib) kihtide vahele rohkem panna, muidu võib lasanje kuivaks jääda.

Sojapiima asemel sobib kindlasti ka mõni muu neutraalse maitsega taimne piim. Ja maitsepärmi asemel kavatsen ise järgmine kord proovida mingit taimset juustu.

img_20170225_131221
Telefoniga ei saa alati parimaid pilte, aga eks ta selline üsna punane oligi! 😀

 

Kaste:

  • 1-2 küüslauguküünt
  • 2 sibulat
  • 1 väiksem peet
  • 1 suurem porgand
  • 500g tomatipastat
img_20170225_115016
Purustatud sibul, küüslauk, porgand, peet

Kihid:

  • lasanjeplaadid kolme kihi jaoks
  • ~ 150g seeni
  • purk punaseid ube
  • mehine peotäis spinatit
  • ~5 supilusikat sojapiima
  • maitsepärm
  • 300-350g tomateid
  • maitsestamiseks soola/pipart/maitserohelist(kasutasin kuivatatud majoraani, basiilikut, oregaanot)
  • praadimiseks ja vormi määrimiseks õli.

img_20170225_150950

Kuidas teha:

1. Väikeseks hakitud küüslauk ja sibul õliga pannile praadima

2. Teine sibul, peet, porgand köögikombaini/blendri/riiviga peeneks. Kui pannil sibul klaasjas ja kergelt pruunikas, siis segu sinna peale. Maitsesta soola, pipra, maitserohelisega. Aeg-ajalt sega. Umbes 10 minuti pärast lisa tomatipasta ja las keeb tasasel tulel 2-3 minutit.

3. Kõik lasanjeplaadid keeda soolvees 3-4 minutit ja pane suure lõikelaua peale ootele.

4. Määri vorm üleni õliga kokku ja sinna põhja sojapiim ja esimene kiht lasanjeplaate. Selle peale kolmandik kastmest ja viilutatud seened. Seentele natuke soola.

5. Järgmine kiht lasanjeplaate, kolmandik kastmest, oad, spinat ja lahke käega maitsepärmi.

6. Viimane kiht lasanjeplaate ja kogu järele jäänud kaste ja viilutatud tomatid.

7. Lasanje 200-kraadisesse kuuma ahju umbes 30 minutiks. Paar minutit enne välja võtmist panin hakitud rohelise sibula ka veel peale (võid ka panna).

img_20170225_140618
Toorelt oli ilusam kui valminult. Ikka juhtub.
Advertisements